1. Je bent hier
 2. Werkplaats
 3. Tips uit de werkplaats
Geopend op afspraak

Geopend op afspraak

Beste allen, Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid en treffen de nodige maatregelen vanwege het Coronavirus. Om jouw veiligheid en die van ons hele team te kunnen waarborgen h ... Lees verder
Kawasaki Versys 650

Kawasaki Versys 650

 1. Bouwjaar
  2008
 2. Kilometerstand
  51123
 3. Garantie
  6 maanden
 4. Meeneemprijs
  € 3990.00
Meer informatie

Openingstijden

 • MaandagGesloten
 • Dinsdag09:00 - 18:00 uur
 • Woensdag09:00 - 18:00 uur
 • Donderdag09:00 - 18:00 uur
 • Vrijdag09:00 - 18:00 uur
 • Zaterdag09:00 - 16:00 uur

Tips uit de werkplaats

Vervang jaarlijks motorolie en filter

De meeste motormerken raden een onderhoudsinterval van 12 maanden aan, of een x-aantal kilometers (6.000 tot 10.000km). Motorolie zorgt onder andere voor smering en koeling van de motor. Ook neemt de olie vuil en metaaldeeltjes op die door slijtage vrijkomen. Het oliefilter filtert deze er zoveel mogelijk uit. Het is dus essentieel om de motorolie en het oliefilter jaarlijks, of binnen de gestelde kilometer termijn te vervangen.
 

Vervang iedere twee jaar de rem- en koppelingsvloeistof

Vervang elke 2 jaar de rem- en koppelingsvloeistof. Remvloeistof trekt namelijk veel vocht uit de lucht aan. Wanneer het watergehalte in de remvloeistof te hoog is, kan dit leiden tot het slecht functioneren van de remmen.
 

Een maandelijkse technische check

Check jouw motor maandelijks op een paar belangrijke zaken, namelijk: de bandenspanning, de kettingspanning en je verlichting. Tevens is het raadzaam om elke 500km de ketting in te smeren.  Gebruik hier een gerenommeerd product voor, dit zorgt voor een langere levensduur van je ketting en tandwielen.
 

Voeg regelmatig een additief aan de brandstof toe

Het inwendig reinigen van het motorblok en het brandstofsysteem is belangrijk om de motor in topconditie te houden. Het regelmatig toevoegen (bij elke servicebeurt) van een brandstofadditief zorgt voor reiniging van het gehele brandstofsysteem en verbetert de prestaties van de motor. Ook neutraliseert het de zuren die gevormd zijn door veroudering en oxidatie van de brandstof.
 

Tank Superplus / Euro98 brandstof

Tank zeer regelmatig brandstof met een hoger octaangehalte, zoals
Shell V-Power, BP Ultimate of andere SuperPlus98 brandstoffen. Door een steeds hoger wordend gehalte aan bio-ethanol in Euro95 brandstof, kampen veel motoren met carburatie problemen. Zeker oudere motoren (jaar 2000 en ouder) zijn hier extreem gevoelig voor. Het veroorzaakt verstoppingen, tast rubbers, pakkingen en keerringen aan.


Lege accu? Nooit doorstarten met kabels of aan een auto

Sta je met een volledig lege accu? Start de motor dan nooit door met behulp van startkabels aan een auto of via een extra accu. Dit kan extreem schadelijk zijn voor je spanningsregelaar, dashboard of zelfs ECU computer. Een kapotte accu filtert namelijk geen piekspanningen weg meer waardoor er hoge voltages in het electrisch circuit van je motor terecht kunnen komen. Wat wel te doen? Zorg ervoor dat je de accu met een druppellader goed oplaadt en laat de motor vervolgens doormeten om een oorzaak te vinden.