Tel. 038 - 421 80 75 Vandaag tot 17:30 uur

Ontstaan Wildeman

In het jaar 1956 ontstaat de firma Wildeman, onder leiding van de 30-jarige Egbert-Jan Wildeman.
De roots van het bedrijf liggen aan de Meenteweg 30 in Spoolde, waar het bedrijf tot vandaag de dag nog steeds is gevestigd. Wildeman startte een bedrijf in fietsen, bromfietsen en motoren. Fietsmerken als Union, Batavus, dealermerk Gazelle, en brom-en motorfiets merken als Triumph, BSA, Moto Guzzi, Gilera, MV Agusta en Zündapp waren de bron van inkomsten in die tijd.

Auto's

In het begin van de jaren '60 was het de auto die steeds meer in beeld kwam, zodat Wildeman besloot zich op zowel twee-als vierwielers te richtten en de zaak uit te breiden. In het jaar 1968 werd er een knoop doorgehakt en ging Wildeman in zee met de Japanse motorfabrikant Suzuki. Ook merken als Kawasaki en Ducati hebben een dealerschap doorgemaakt binnen de muren van Wildeman. Met de combinatie twee- en vierwielers groeide de zaak in de loop van de tijd gestaag. Motoren, auto's, fietsen en natuurlijk de bromfietsen tekenden het bedrijf.

Een nieuwe generatie

In het jaar 1980 is het Marten Wildeman die het roer overneemt van zijn vader Egbert-Jan Wildeman. Onder zijn leiding wordt de constante lijn van werkzaamheden doorgezet in de daarop volgende jaren.
Rond 1998 wordt besloten geen dealermerk meer te voeren in de afdeling motoren. Suzuki wordt, na Kawasaki en Ducati, als laatste merk van de dealerlijst geschrapt bij Wildeman. Het automerk Lada wordt nog wel gevoerd, totdat ook hiermee word gestopt, een jaar later in 1999.

Wildeman Tweewielers

2003 word het jaar van veel verandering binnen het bedrijf. Motoren en fietsen worden de insteek, en zo ontstaat Wildeman Tweewielers. De afdeling auto's wordt in dat jaar overgenomen door de gebroeders Kok, waarna Autobedrijf Kok ontstaat.

Wildeman Tweewielers richt zich op de verkoop van motor occasions, nieuwe motoren, onderdelen en accessoires. Daarnaast spitst het bedrijf zich toe op de verkoop van Gazelle fietsen. Zowel op het gebied van motoren als fietsen kan het bedrijf voorzien in uitstekende vormen van onderhoud en reparatie. Daarbij staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.

Vanaf het jaar 2007 dient de derde generatie zich aan, zoon Jeroen Wildeman. Met een frisse visie op het ondernemerschap in de motor branche brengt hij 'nieuw leven' in het bedrijf. Enkele jaren later, vanaf 2009, werd er expansie gerealiseerd op alle bedrijfsactiviteiten. Met name de verkoop van jong gebruikte motoren kreeg een flinke boost.

Wildeman Motoren

In het voorjaar van 2011 werd een grootse stap voorwaarts gezet. Een oppervlakte van circa 250 vierkante meter werd bij de zaak aangetrokken en omgebouwd tot showroom. Waar voorheen plaats was voor +- 20 occasions, kunnen er nu circa 55 jong gebruikte motoren aangeboden worden. Ook de werkplaats, kledingshop en onderdelen/accessoire afdelingen werden flink onder handen genomen.

Eind 2013 werd het fietsen merk Gazelle van de hand gedaan, waarmee de bedrijfsactiviteiten op het gebied van fietsen tevens werd afgesloten. De focus ligt vandaag de dag dan ook volledig op de motor branche.

Vandaag de dag heeft Wildeman een occasion voorraad van gemiddeld 125 stuks en kun je in de winkel terecht voor alles wat met jouw motor hobby te maken heeft.

Kortom, Wildeman Motoren is een bedrijf met veel historie, een schat aan ervaring, klantgerichtheid en een perfecte service.

Je bent bij ons welkom!

Marten Wildeman
Jeroen Wildeman
Jelmer van Leussen
Rien den Ouden
Wiebe Veerman
Jochem Riezebos
Michiel Heetebrij
 

Alles voor je motor onder één dak

Altijd met het persoonlijke advies van Wildeman Motoren